Färjestads Gustav Rydahl leds av isen efter en skada under tisdagens ishockeymatch i SHL mellan Färjestad BK och Rögle BK i Löfbergs Arena. Foto: Tommy Pedersen/TT

Mardrömsbeskedet: Säsongen över för Färjestads Gustav Rydahl

Uppdaterad
Publicerad

Gustav Rydahl skadade sitt knä i hemmamatchen mot Rögle. Under onsdagen kom mardrömsbeskedet: ledbandet är av och säsongen är över.

Rydahl skadade sitt knä redan i en match mot Brynäs i september och tvingades vara borta i flera veckor. Och under senaste Röglematchen ådrog han sig en ny knäskada och fick ledas av rinken. Det inre ledbandet konstaterades senare vara helt av.

– Det är fruktansvärt tråkigt, men operation är i dagsläget ett måste. Jag gör det här för att få ett hundraprocentigt knä i framtiden och jag kommer att komma tillbaka starkare efter det här, säger han till Färjestads BK:s sajt.

Rehabiliteringen kommer att ta minst ett halvår.

– Mardömsbesked för Gustav såklart. Nu väntar operation och normal rehabiliteringstid för en skada av det här slaget brukar vara upp emot sex månader och då är säsongen färdigspelad, säger Mattias Hell, medicinskt ansvarig i FBK, på sajten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.