Foto: Karlstads kommun

Satsning på programmering i skolor

Uppdaterad
Publicerad

I ett treårigt projekt ska alla högstadie- och gymnasieelever i Karlstad få fördjupade kunskaper i programmering. 72 pedagoger ska engageras och fortbildas i projektet.

Projektet för bättre kunskaper i programmering i Karlstad genomförs med hjälp av 1 762 000 kronor från Ljungbergsfonden.

Projektet ska utveckla att elever lär av elever. Gymnasieeleverna kan göra sitt gymnasiearbete med högstadieelever och därmed jobba med värdeskapande arbeten inom programmering kopplat till matematik.

Både pojkar och flickor ska inspireras att söka tekniska utbildningar och känna sig bekväm med programmeringsmiljöer.

– Genom att gymnasielärare och högstadielärare jobbar kollegialt med fortbildningen så kan vi från start göra uppgifter med progression och vi arbetar med att eleverna möter programmering som växer med deras utveckling över stadierna. Investering från Ljungbergsfonden möjliggör att Karlstad kan vara en kommun i framkant och erbjuda spetskompetens inom textbaserad programmering, menar projektledaren Annika Thyberg, som är förstelärare och matematikutvecklare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.