Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar stadsarkitekten Isabella Netz om utmaningarna med Forshaga centrum och vad som ska göras om. Foto: Maria Krums Vabins/SVT

Sexvåningshus och plats för uteserveringar – stadskärnan i Forshaga ska få nytt liv

Uppdaterad
Publicerad

Nya sittplatser, bättre förutsättningar för uteserveringar och mer barnvänliga ytor – allt det här och mer, finns som förslag på hur Forshagas stadskärna ska bli mer attraktiv. Till sommaren väntas planen för centrumutvecklingen klubbas igenom.

I planen ingår också ett nytt, upp till sex våningar högt, centrumhus.

Det är kommunen som tillsammans med Klara arkitekter har jobbat fram olika förslag och ritningar på hur de centrala delarna ska göras om.

Stor satsning för kommunen

Ännu har det inte gjorts någon kalkyl för allt kommer att kosta, men förändringarna innebär stora satsningar för kommunen, berättar Isabella Netz, som både är stadsarkitekt i kommunen och jobbar på arkitektfirman som tagit fram planen.

– Det är ganska stora investeringar för kommunen och det kommer hända mycket i centrum under lång tid som invånarna behöver anpassa sig till. Men förhoppningsvis resulterar det i något positivt, säger hon.

I klippet berättar stadsarkitekten Isabella Netz om utmaningarna med Forshaga centrum och vad som ska göras om.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.