Simhallen i Filipstad har varit stängd sen i mitten av mars då den stängdes akut på grund av sprickor i konstruktionen. Foto: SVT

Simhallen i Filipstad stängd året ut

Publicerad

Simhallen i Filipstad har varit stängd sen i mitten av mars, då den stängdes akut på grund av sprickor i konstruktionen. Än har inte Sweco, som utreder skadeläget, kommit med en rapport.
– Jag tänker att det kommer bli dyrt, säger Per Green, fastighetschef i Filipstad.

Men hur dyrt vet kommunen ännu inte. Själva utredningen av bassängen har kostat kommunen 200 000 kronor, nu inväntar man Swecos rapport, om hur det är ställt med konstruktionen av simhallen och hur omfattande renovering som krävs.

– Det är för tidigt att säga något mer men det ser väl inte jättebra ut. Det är inte många kommuner som klarat sig undan med småpengar med en 50-årig bassäng, säger fastighetschef Per Green.

Stängdes akut i mars

Det började med problem med reningen under en period, man hittade sprickor som sen under kort tid krackelerade allt mer.

– Sen hade vi genomträngande vatten och det släppte betong. I samråd med en konsult stängde vi då hallen. Det var ingen akut fara men vi ville inte ha ut en massa vatten, säger Green.

Öppnar inte i år

Filipstads kommun tog in en konsult för en fördjupad bedömning. Den rapporten inväntar man nu men det kommer dröja, innan simhallen fylls med badgäster igen.

– Vi har sagt så här, under det här året kommer vi inte öppna simhallen, oavsett resultat av rapporten, säger Per Green.

Simhallen har runt 37 000 besökare årligen, enligt Green.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer