Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nina Andersson är positiv till konceptet, men alla partier är inte överens i teknik- och fritidsnämnden Säffle-Åmål. Foto: SVT/ Elin Johansson

Simhallens servering kan utökas – önskemål om alkohol

Publicerad

Ett förslag om att utöka upplevelsen när man hyr relaxavdelningen i simhallen i Säffle ska upp till beslut i kommunfullmäktige. Efter önskemål om ett upplevelsepaket i relaxen där det också ingår alkoholservering ska fattas, men alla partier är inte överens.

I december beslutade teknik- och fritidsnämnden Säffle-Åmål att skicka ärendet vidare till kommunfullmäktige. De ska i sin tur besluta om det kan komma att erbjudas alkoholservering i relaxavdelningen utanför simhallens öppettider.

I klippet berättar Nina Andersson (M), vice ordförande i teknik- och fritidsnämnden Säffle-Åmål om önskemålen.

– Jag och moderaterna i Säffle tycker det är en bra idé att utveckla konceptet i relaxen. Det ska vara under ordnade former och slutna sällskap, säger Nina Andersson, (M), vice ordförande i teknik- och fritidsnämnden Säffle-Åmål.

Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna reserverade sig mot beslutet.

– Jag tycker inte att det är angeläget med alkoholservering och annat på ett badhus. Alkohol i kombination med vatten kanske inte är så bra, säger Jimmy Jonasson, gruppledare för Sverigedemokraterna i Säffle.

Ärendet har beretts av teknik- och fritidsförvaltningen i samråd med socialförvaltningen och Dalslands alkohol- och tobaksenhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.