Simon Larson som Karl-Bertil Jonsson under filmatiseringen av den klassiska julsagan. Foto: Privat

Simon från Kil om rollen som Karl-Bertil Jonsson

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare har han gjort ett antal musikal- och teaterroller i Värmland. Nästa år kommer Simon Larson, 15, från Kil att visa upp sig för hela Sverige på bio. Nu är inspelningen av filmen Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton klar.

– Det har varit väldigt roligt, säger Simon Larson.

I oktober presenterades skådespelarna i Hannes Holms filmatisering av Karl-Bertil Jonssons julafton, den tecknade kortfilmen baserad på Tage Danielssons berättelse som visas i SVT varje julafton.

I rollistan finns kända namn som Jonas Karlsson, Jennie Silfverhjelm, Vanna Rosenberg, Claes Månsson och Peter Dalle – och så 15-årige Simon Larson från Kil som fick huvudrollen efter ett antal provspelningar och nu medverkar i sin första film.

Biopremiär nästa år

Allt började när Simons mamma Alexandra tyckte att sonen var så lik Karl-Bertil Jonsson när de tittade på kortfilmen förra julen. Familjen hittade därefter en annons om audition till filmatiseringen och Simon skickade in en ansökan.

Efter att ha avverkat över 30 inspelningsdagar i Göteborg, Borås och Stockholm kan Simon Larson nu pusta ut och invänta slutresultatet. Biopremiären är planerad till i november nästa år.

I klippet här ovan berättar Simon Larson om inspelningen av Karl-Bertil Jonssons julafton och sina framtidsdrömmar inom skådespelaryrket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.