Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I 21 år har Magnus Andersson arrangerat simskola i Svaneholm. Foto: Elin Johansson/SVT

21 år med simskola i Svaneholm – eldsjälen Magnus Andersson om varför han fortsätter

Publicerad

I 21 år har det arrangerats simskola vid Strands badplats i Svaneholm i Säffle kommun. Initiativtagaren Magnus Andersson var en av två som startade simskolan och har fortsatt driva den på egen hand.

– Jag kan tycka att om man har börjat med någonting så är det lika bra att fortsätta. Om man skulle sluta kanske det är svårt för någon annan att ta över och det skulle vara synd om simskolan skulle försvinna, säger Magnus Andersson.

Starta klippet för att hänga med på simskolan.

Nellie Elofsson, 8 år, bor i Svaneholm och är med i simskolan för första gången i år.

– Idag har vi övat på att simma med kläder och flytväst. Det kändes konstigt och var tungt, men det gick väldigt bra, säger hon.

20 deltagare totalt

Simskolan är för barn som ska lära sig simma till de som kan simma och finslipar på sina simtag och för att ta olika simmärken. Det har varit runt 20 deltagare totalt under simskolans två veckor med runt tio barn per grupp.

– Deltagarantalet beror lite på väder och vind. Det är en relativt liten simskola, vilket jag kan tycka är skönt. I år är jag själv och jag är dålig på att skaffa hjälp, så då är det bra med mindre grupper så man kan hjälpa alla, säger Magnus Andersson.

Nellie Elofsson är med på simskolan för första gången. Hon tyckte att det var för kallt i vattnet under onsdagen, så hon gick upp för att värma sig. Foto: SVT/ Elin Johansson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.