Magdalena Dahlgren, som tidigare jobbat mest inom kulturbranschen, och den pensionerade sjuksköterskan, Anne Sofie Johansson, berättar hur det varit att jobba mitt i vaccineringens centrum. Foto: SVT

Sista sprutan på CCC – ”Man blir lite rörd”

Uppdaterad
Publicerad

Det var en något vemodig stämning på Karlstad CCC idag. Massvaccinationen är över och den sista sprutan delades ut under eftermiddagen.

Det är slutet på en era, på en historisk händelse, summerar sjuksköterskan, Anne Sofie Johansson.

– Det kommer kännas tomt, säger kollegan Magdalena Dahlgren. 

Massvaccineringen i de större, tillfälliga, lokalerna i Värmland är nu över. Fortsättningsvis kommer vaccineringen främst ske på vårdcentralerna, vid tillfälliga drop in-mottagningar och för den yngsta gruppen i huvudsak ute på skolorna.

– Det finns lika goda möjligheter att bli vaccinerad nu som innan, det är bara att vi inte har samma behov av stora lokaler längre, säger Madelene Johanzon, öppenvårdschef i Region Värmland.

Coronapandemin

Värmland fortsätter toppa listan med flest vaccinerade. 89,3 procent av de som ska vaccineras har fått första sprutan.

– Det är inte många värmlänningar kvar, helt enkelt, säger Madelene Johanzon.

Mer information om var du kan vaccinera dig finns på 1177.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet