Jan Shahin kom till Sverige 2010 och bodde inledningsvis i Säffle och berättar här om en tuff verklighet i jakten på jobb. Foto: SVT

”Situationen har blivit dubbelt så svår under corona”

Publicerad

Säffle kommun har Värmlands högsta arbetslöshet. Och när det gäller arbetslösheten bland utrikesfödda sticker Säffle ut rejält.– För oss som inte är födda i Sverige har situationen blivit dubbelt så svår under corona, säger Jan Shahin.

I Säffle är 12,3 procent av invånarna öppet arbetslösa eller inskrivna i program.

För personer som är utrikes födda är siffrorna mycket högre. Hela 42,2 procent i den kategorin är arbetslösa i Säffle. Närmast efter följer Kristinehamn med 34,9 procent samt Filipstad med 34,2 procent.

Jan Shahin kom till Sverige 2010 och bodde inledningsvis i Säffle. Men något jobb lyckades han inte hitta. 

Efter att först ha jobbat i Solna har Jan Shahin nu flyttat till Alingsås och bytt karriär ännu en gång eftersom han har haft svårt att hitta jobb.

För tillfället hälsar han på släkt och vänner i Säffle och berättar om en tuff verklighet för dem i jakten på jobb. Inte minst på grund av coronapandemin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.