Karlstads kommun har stängt sjömacken vid Kanikenäset efter problem med bränslet. Foto: SVT, Rino Rotevatn

Sjömacken på Kanikenäset delvis stängd – motorhaveri efter tankning för flera båtägare

Uppdaterad
Publicerad

Bensinpumpen på sjömacken på Kanikenäset i Karlstad är stängd i väntan på leverans av en ny tank. Detta efter att flera båtägare fått motorhaveri strax efter tankning – vilket ledde till att man upptäckte skador på tanken.

I förra veckan rapporterade flera båtägare att de fått motorhaveri efter att de tankat båten vid sjömacken. Det visade sig vara fel på bränslet i tanken, vilket i sin tur orsakats av en felleverans, uppger Karlstad kommun i ett pressmeddelande.

Skadad tank

När tanken skulle saneras upptäcktes ytterligare problem: tanken var skadad och fick inte godkänt för fortsatt användning.

– Vi arbetar nu för fullt med att hitta en lösning men i dagsläget kan vi inte ge ett svar på när vi får tag på en ny tank, säger Marianne Fröding, samordnare för båt och bad i Karlstads kommun i ett pressmeddelande.

Dieseltanken är fortfarande i bruk och närmsta sjömack finns i Lillängshamnen, Skoghall.

En handfull med haveri

Hur många som har fått motorhaveri är oklart.

– Vi vet inte exakt antal men en handfull, det finns även de som tankar på Kanikenäset som inte har en kommunal båtplats så det är svårt att veta om det finns fler som har fått problem.

Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer