Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör mer om SJ:s löfte inför 2024 i klippet och hör Grumsborna Carl-Erik Carlsson och Judith Kischs reaktioner om tågtrafiken. Foto: Maria Haglund

SJ:s löfte till värmlänningarna inför 2024

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera år av spårbyten mellan Kil och Laxå, inställda tåg och personalbrist lovar SJ nu att värmlänningarna kommer få en stabilare tågtrafik 2024 – med full trafik.

– Det får de bevisa först innan jag tror på det, säger Judith Kisch, som väntar på ett försenat Stockholmståg på centralstationen i Karlstad.

Från och med söndag den 10 december utökar SJ trafiken mellan Stockholm och Karlstad från åtta till nio tågpar. Fem av tågen går vidare till Oslo respektive kör från Oslo.

– Vi går tillbaks till normaltrafik, det var sex år sen sist. Det blir inga tvåtimmarsavbrott i trafiken under dagen, säger Martin Drakenberg, affärschef SJ.

Spårbyten mellan Kil och Laxå, nedstängning av trafiken under pandemin och förarbrist har gjort att tågtrafiken i Värmland har dragits med inställda tåg, förseningar och ersättningstrafik de senaste sex åren. Men SJs löfte till resenärer till och från Värmland inför nästa år är tydligt: En stabilare tågtrafik.

Hör mer om SJs löfte inför 2024 och hör några resenärer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.