Mörmöskolan på Hammarö har haft en del ordningsproblem den senaste tiden, nu kommunen tillsynen. Foto: SVT

Skadegörelse och nedskräpning på Hammaröskola

Uppdaterad
Publicerad

Områdena på och kring Mörmoskolan på Hammarö har den senaste tiden blivit ett tillhåll där det dricks alkohol, skräpas ner och förstörs. I ett brev till föräldrar uppmanar nu skolledningen föräldrar och vårdnadshavare att vara vaksamma på vad deras barn och unga gör på fritiden.

Det är framför allt ungdomar i högstadieålder och uppåt som i samband med bollspel uppges hänga runt Mörmoskolan på kvällar, nätter och helger. Men bland dem finns också barn i 10-12-årsåldern. Enligt det brev som gått ut till vårdnadshavare sägs det att det förekommer en hel del alkohol och också droger i miljön.

-  Jag ber er vara vaksamma på de signaler era barn och ungdomar ger. Allt är inte positivt med det spel som sker utanför vuxnas kontroll, skriver en av rektorerna i ett brev till vårdnadshavare.

I klippet ovan berättar Björn Svantesson, förvaltningschef på bildningsförvaltningen, hur han ser på situationen och vad som görs åt den.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.