Foto: SVT

Skarp kritik mot Nyeds skola

Publicerad

Skolinspektionen riktar skarp kritik mot Nyeds skola i Molkom.I en rapport konstateras en rad brister i verksamheten. Skolinspektionen ser allvarligt på bristerna och hotar med ett vite på en miljon kronor om de inte åtgärdats senast den sjuttonde september.

Skolinspektionens utredning visar att det i flera klasser råder bristande studiero och att det har varit så under en längre tid. Dessutom saknar eleverna tillräckligt med inflytande på undervisningen för att den ska vara utmanande och anpassad till elevernas behov och förutsättningar.

Får inte tillräcklig information

Utredningen pekar också på brister kring utredningar och anpassningar för särskilt stöd och menar att Nyeds skola behöver bli bättre på att ge eleverna information om sin egen kunskapsutveckling, se till att lärarna samarbetar för att nå utbildningsmålen samt ha ett målinriktat arbete för att motverka kränkningar av elever och ett förebyggande värdegrundsarbete.

För få legitimerade lärare

Utredningen visar även att undervisningen inte i så hög grad som det skulle vara möjligt bedrivs av legitimerade lärare.

Skolinspektionen ser allvarligt på de konstaterade bristerna och anser att flera av dem gett påtagliga negativa konsekvenser för eleverna vid skolan. Därav vitesbeloppet på en miljon kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer