Foto: SVT

Skattkärrsskolan har egen snökanon

Uppdaterad
Publicerad

Skattkärrsskolan i Karlstad ville utveckla sin skolgård och är förmodligen den första skolan i landet som skaffat en egen snökanon. De senaste dagarna har det tillverkats snö till skolans pulkabacke och invigningen blev en succé.
– Det har nog aldrig varit sån fart på skolgården så här års som nu, säger Johan Wisenius, rektor på Skattkärrsskolan.

En snökanon för 25 000 kronor, några minusgrader och tre dagars arbete är vad som har krävts för att preparera Skattkärrsskolans pulkabacke. Själva jobbet har rektorn själv och idrottsläraren Emanuel Wennergrund Iderström stått för.

– Det känns jätteroligt och lyckat. Kul också om vi är först med det här som leverantören sa, hoppas vi kan inspirera andra, säger Johan Wisenius. 

På första rasten idag var det premiäråkning och vad barnen tyckte ser du i klippet ovan.

Dubbel nytta

Förutom själva snötillverkningen kommer snökanonen komma till nytta i undervisningen för att lära barnen hur snöflingor bildas. Den kan också lånas ut till förskolor i närheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.