Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Julie Nilsson, Hugo Ärlandsback och Sven-Olov Nilsson var några av de första besökarna under lördagen. Foto: Filip Jemtelius/SVT

Skidbacken i Sunne öppen för allmänheten igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter många om och men så kunde skidbacken i Sunne öppna för allmänheten på lördagen. Först ut i backen var Sven-Olov Nilsson.

– Det kan inte bli bättre, säger han.

Under fredagen meddelade Sunne kommun att de skulle utöka sitt bidrag till Sunne alpina klubb (SAK), från 10 000 till 50 000 kronor, för att hålla igång backen. Utöver grundbidraget får SAK en fast summa per öppetdag och en fast summa för sportlovet. Som mest kan ersättningen från kommunen komma upp i 185 000 kronor.

Det har även krävts ideella krafter för att få backen i gott skick. En av eldsjälarna är Magnus Hedlund, som är aktiv i snowboardföreningen Västra Ämterviks IF.

Ski Sunne

– Uppskattningsvis har vi lagt 500 timmar ideellt arbete här. Men det är det här som är värt slitet, när man ser all glädje.

Se mer från öppningen av backen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ski Sunne

Mer i ämnet