Skidprofilen Helmut Grassl säger att Sunne Alpina Klubb är beredd att ta över driften – men inte till vilket pris som helst.
Totalt rör det sig om 25 miljoner i skulder i boet enligt konkursförvaltare Lennart Högberg. Samtidigt finns det tillgångar i form av bland annat fastigheter, mark, liftar och konstsnöanläggning. Men kreditgivarna vill ha sina pengar.
– Det är omöjligt till den prisbilden som är nu, säger Högberg.
Turistanläggning först om några år
Om möjligheten att få ta över kommer så är Grassl övertygad om att det går att få till en ekonomiskt hållbar drift av anläggningen.
Men går det att få till en snösäker backe här?
– Absolut. Jag drev skidbyn här borta tidigare. Vi hade några vintrar med i stort sett bara regn. Regn är bra. Det packar underlaget. Ta bara Sella Ronda i Italien. 127 backar preparerade med kanoner. Bredvid ligger Venedig. Klart att det går. Man måste bara jobba smart.
Cykel en felsatsning
Grassl tycker att den stora satsningen på cykel var en felsatsning av de förra ägarna.
– Hade man lagt hälften av det man lade på cykelsatsningen hade man fått till en fantastisk skidbacke och kunnat fått in minst fem miljoner i sålda liftkort per säsong.
Den före detta huvudägaren Håkan Eriksson håller inte med om kritiken, och menar att de skenande kostnaderna är det stora problemet.
– När vi tog över kostade en kilowatt 47 öre. I vintras 2,50 kronor. Vi lade snö för över en miljon – i en backe. Det hade inte gått att få ekonomi i att lägga snö i alla backar. Dessutom var det för varmt.
Håkan Eriksson tror att det går att driva Ski Sunne. Men inte som en ”dagsbacke”.
– Man måste göra det attraktivare, med hyrstugor och åretruntverksamhet som lockar hela familjen. Det har inte gått att få till.