Arkivfoto skogsbrand Foto: Arkiv

Skogsbrand vid gränsen

Uppdaterad
Publicerad

Ett antal larm kom in till SOS Alarm om en skogsbrand någonstans väster om Skillingsfors nära gränsen sent på eftermiddagen på måndagen. Men det var en stor skogsbrand på den norska sidan av gränsen vid Römskog som orsakat larmen.

Ett antal larm kom in till SOS Alarm under måndagseftermiddagen om skogsbrand i området någonstans väster om Skillingsfors enligt de som larmat. Röken syntes lång väg. Räddningstjänst från Värmland ryckte ut men kunde inte hitta något brandområde på den svenska sidan och fick det bekräftat av brandflyg.

 Norsk räddningstjänst meddelade att de inte behövde hjälp trots att branden först inte var under kontroll och bara en knapp kilometer från den svenska gränsen nordväst om Östervallskog.

Med hjälp av vattenbombning från två helikoptrar hade den norska räddningstjänsten skogsbranden under kontroll sent på måndagskvällen och fortsatte med eftersläckningsarbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.