Jämn och hög kvalitet på alla tre finalrätterna gav Team Maxime från Arvika mästartiteln i SM i utomhusmatlagning. Foto: HBP Skövde AB

Skolkökspersonalen tog hem SM-titeln

Publicerad

Det blev Team Maxime från skolbespisningen i Kyrkebyskolan i Arvika som tog hem titeln när SM i utomhusmatlagning avgjordes i Skövde helgen. Och segern kom lite som en chock.

– Det är inte sant, tänkte vi. Det här är så oväntat, säger Malin Enarsson som är en av lagets tre kockar.

Team Maxim tog sig till finalen genom att slå lag med kockar från etablerade krogar när de deltog i en deltävling i Säffle i början av september. När finalen avgjordes visade det sig att det var ”mattanterna” från Arvika som var starkast i startfältet.

– Det är en väldigt skön känsla. Man ska aldrig underskatta en mattant. Vi kan faktiskt laga mat på elitnivå vi också, säger Malin Enarsson med ett leende i rösten.

Förutom äran får laget 10 000 kronor och ett vandringspris som ska pryda skolbespisningen i Kyrkebyskolan fram till nästa års SM. Men hur de ska fira vet de inte än.

– Nej, nu åker vi hem till Arvika, samlas över lite god mat och pustar. Och i morgon är det vardag igen, skrattar Malin Enarsson.

I videon ovan kan du se segrarintervjun med de svenska mästarna i utomhusmatlagning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.