Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Min mage så åt mig att vända – jag vet inte vad jag hade sprungit på annars.” Lena Nyängs hörde skottlossningen i Karlstad. Foto: Morgan Kringstad/SVT

Skottlossning i Karlstad – två skadade

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen skadades två personer i en skottlossning i Karlstad. Polisen utreder händelsen som mordförsök men är förtegen om omständigheterna kring skjutningen.

– Jag är fortfarande orolig – skakis, säger Lena Nyäng som hörde skottlossningen.

De två personer som skadades är i 20- respektive 25-årsåldern och skadorna ska inte vara livshotande enligt polisen. Ingen är gripen och polisen kan inte svara på om det finns någon koppling till gängkriminalitet.

Har ni någon misstänkt?

– Det kan jag inte svara på just nu, säger Lars Hedelin, polisens presstalesperson.

Stor polisinsats under helgen

Under helgen har omfattande utredningsåtgärder gjorts där polisen hållit förhör, inhämtat vittnesuppgifter samt genomfört en teknisk undersökning av platsen.

Varför berättade ni inte om det här tidigare?

– Generellt går vi inte ut med detaljer när det skulle kunna ge gärningsmannen en fördel, säger Lars Hedelin.

Lena: ”Hörde två skott”

NWT rapporterade under söndagen att en plats på Kronoparken var avspärrad. Lena Nyängs bor i närheten av platsen och var ute med hunden när skottlossningen inträffade.

– Jag hörde två skott, säger hon.

Hör Lena berätta om fredagkvällen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.