Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Skrot-Kalle berätta om sitt liv i klippet. Foto: SVT

Skrot-Kalle har gått ur tiden

Publicerad
Karl Adolfsson, mer känd som Skrot-Kalle har avlidit, 85 år gammal. Hans skrotlager nära gränsen till Norge är vida känt, och när vi på SVT träffade honom för tre år sedan lämnade han sin skrotfirma men hade ändå planer på att fortsätta sälja skrot så länge han orkade.

Karl Adolfsson bedrev sin skrotfirma i närheten av Eda glasbruk i 60 år. Midsommar 1956 började han sin verksamhet. När han sålde år 2016 uppgav han att det trots detta inte var slut på affärerna.

– ”Det här är mitt liv. Så länge jag har hälsan och orkar kan jag bara inte sluta. Det är ju det här jag lever för. Jag tycker om att prata, göra affärer och tjäna pengar”, sa han till oss på SVT Värmland då.

Att prata med folk och göra affärer var det som Kalle sa sig leva för. Foto: SVT

År 2007 utsågs han av Företagarna i Värmland till Årets Företagare. Motiveringen löd: ”Karl Adolfsson har genom sitt företagSkrotkalle AB satt Eda på kartan under sina mer än 50 år som företagare. Med sitt sinne för affärer och många goda idéer har han visat att ingenting är omöjligt. Kalle är en god förebild för ung som gammal som funderar på att starta eget!”

Karl Adolfsson gick bort natten till i fredags, 85 år gammal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer