Kils OK:s medaljörer Foto: Kils OK

SM-brons till Kil

Publicerad

I H20-klassens stafett plockade Kils OK hem ett brons. Andreas Uller stod för en imponerande upphämtning.

– Det är kul att göra det som lag, säger han.

Idag var det avslutningsdag på orienterings-SM i Ånnaboda och stafetterna skulle avgöras. I H20-klassen, för herrar 20 år eller yngre, blev det värmländskt på pallen. Lukas Olm, Olof Skoglund och Andreas Uller tom hem bronset till Kil.

– Det var väl lite av en skräll kanske, så bra lag trodde jag inte att vi hade, säger Andreas Uller till SVT nyheter Värmland.

”Jag hade ingen aning om att vi var trea”

Andreas Uller sprang sistasträckan för laget och han plockade in mycket. När han gick ut på sin sträcka var Kil en bra bit från pallen. Väl inne på upploppet blev han överraskad.

– Jag hade ingen aning om att vi var trea innan speakern skrek det när vi gick i mål, berättar han.

– Det var fem minuter upp till pallen så jag tänkte att det var nog lite för mycket.

Tillsammans med lagkamraterna kan han nu kalla sig själv SM-medaljör på stafett. Andreas Uller tog också förra helgen brons på långdistans och igår tog han samma valör på medeldistansen, det hade han med sig inför dagens lopp.

– Jag visste att jag var i bra form så det var bara att försöka göra ett gediget lopp och se hur långt det skulle räcka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.