Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under helgen kommer 1700 kaniner visas upp i Sunne vilket lockar uppfödare, utställare och några som bara vill klappa små kaniner. Följ med på utställningen i klippet. Foto: SVT

SM för raskaniner i Sunne – Victor Hagström, 9, vann dubbel titel som utställare

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen kommer 1700 kaniner visas upp i Sunne. Det arrangeras SM för raskaniner där över femtio olika raser visas upp och bedöms. Det lockade uppfödare, utställare och några som bara ville klappa små kaniner.

– Det är jättestort, säger Camilla Nilsson som är utställningskommissarie för arrangemanget. Vi ska utse svensk mästare, svensk juniormästare och utställningens vackraste kanin.

Till Sunne kommer det i helgen utställare från hela Sverige, Finland, Norge, Danmark och Åland. En av de som rest långt är Annika Dahlberg som rest från Gotland.

– För mig som uppfödare är det viktigt för att visa på standarden av min avel. Men hon säger också att det är roligt att träffa andra som delar hennes intresse.

– Ja, man träffar ju sådana här galningar som en själv, säger hon och skrattar.

Två andra besökare, inte riktigt så långväga, är Ebba och Love. De har kommit tillsammans med sina föräldrar från Torsby.

– Jag tycker nog att små fläckiga kaniner är gulligast, säger Ebba som hade hoppats få köpa med sig en hem.

Junior även svensk mästare

Under lördagen var det nog ändå nioårige Victor Hagström från Romelanda som var helgens stora vinnare. Han utsågs inte bara till svensk juniormästare utan domarna ansåg att han också skulle bära titeln svensk mästare.

– Det har aldrig hänt förut att en junior också blir svensk mästare, säger Camilla Nilsson.

I klippet träffar du vinnaren Victor – och hör varför Ebba och Love inte tog med sin kanin till utställningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.