Älgen på bilden har inget med den aktuella olyckan att göra. Foto: SVT

Smet från älgolycka och tog med sig älgen

Publicerad

En man i 50-årsåldern åtalas nu för jaktbrott och smitning från trafikolycksplats. Enligt åtalet har mannen kört ihjäl en älg och därefter smitit från olycksplatsen. Den döda älgen ska han sedan ha lagt beslag på.

Det var den 17 december som en älg kördes ihjäl i Bograngen i Torsby kommun. Men någon polisanmälan om olyckan gjordes aldrig utan föraren smet från olycksplatsen. Enligt åtalet var det en man i 50-årsåldern som svarade för olyckan och samme man misstänks sedan ha lagt beslag på den döda älgen – trots att den borde ha tillfallit det jaktlag där älgen föll.

Mannen har erkänt att han kört på älgen och sedan tagit den.

Den misstänkte smitaren åtalas också för grovt rattfylleri efter att ha kört av vägen med lastbil i början av december. Också det brottet erkänner mannen men hävdar att trafikolyckan inte berodde på berusning. Vid polisens provtagning visade sig alkoholkoncentrationen uppgå till minst en promille.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.