Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVTs meteorolog Nils Holmqvist berätta mer om vädret i klippet. Foto: TT/SVT

SMHI varnar för snöfall i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

SMHI utfärdar nu en orange och gul varning i Värmland från natten mot måndag fram till tisdag morgon. Fram till tisdag morgon kan det komma 20-30 centimeter snö.

Från måndag kväll fram till tisdag morgon väntas tidvis kraftigt snöfall som kan medföra störningar i till exempel trafiken.

Orange varning innebär att det kan bland annat mycket begränsad framkomlighet på vägarna och förseningar i buss-, tåg- och flygtrafiken samt inställda avgångar.

– Låt gärna din bil stå hemma, särskilt om vinterdäcken inte är på. Måste du ut i trafiken, se till att anpassa hastigheten och håll avstånd. Kom ihåg att snöovädret kan påverka flera samhällsfunktioner, så som kollektivtrafiken, säger Lars-Johan Sahlin, säkerhetskoordinator på Räddningstjänsten Karlstadsregionen.

Gul varning är den lägsta varningsnivån och innebär att vädret kan föra med sig vissa risker för allmänheten och konsekvenser för samhället.

Orange varning gäller för stora delar av Värmland och grannlänen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.