Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den senaste tiden har de bekräftade coronafallen ökat kraftigt i Sunne kommun. Hör hur Kristina Lundberg (C), kommunstyrelsens ordföranden, reagerar på läget. Foto: SVT

Smittan ökar kraftigt i Sunne: ”Väldigt allvarligt”

Uppdaterad
Publicerad

Sunne kommun har haft bland de lägsta smittotalen i Sverige genom hela coronapandemin. Men den senaste tiden har de bekräftade coronafallen ökat kraftigt vilket får de styrande politikerna att oroa sig.

– Det är väldigt allvarligt, säger Kristina Lundberg (C), kommunstyrelsens ordförande.

Nyligen var det bara fem kommuner i Sverige som hade lägre antal bekräftade coronafall än Sunne sedan pandemin startade, det enligt en sammanställning som Aftonbladet gjort. Enligt den hade endast 2,74 procent, 365 personer, av Sunneinvånarna drabbats av sjukdomen från vecka 6 2020 till vecka 13 2021.

Men de senaste veckorna har kurvorna pekat åt fel håll för Värmland som helhet och så även Sunne.

Vecka 14 konstaterades hela 60 nya fall i kommunen. Det är lika med 450 fall utslaget per 100 000 invånare och en klart högre nivå än tidigare och exempelvis 1,8 gånger fler än vecka 13.

Kommunstyrelsens ordförande Kristina Lundberg (C) uppmanar nu invånarna att anstränga sig extra för att följa de råd och rekommendationer som gäller.

Se Kristina Lundbergs kommentarer i videon här ovanför.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer