Ungdomarna Maryam Mohamed Sheik, Nova Wennerström, Gaelle Kabila och Tueya Baião tycker att fritidsgården i arenans foajé har varit helt okej, men det längtar ändå till att få flytta in i nya aktivitetshuset. Foto: SVT

Snart får Kronoparkens unga en ny fritidsgård

Uppdaterad
Publicerad

I ungefär tre år har ungdomarna på Kronoparken varit hänvisade till foajén i Fröding Arena om de vill hänga på fritidsgården. Men, snart står det nya aktivitetshuset klart och då flyttar de in där.

– Vi är så glada att vi äntligen kan ha ett eget utrymme. Alla ungdomar på Kronoparken har väntat väldigt länge, säger fritidsledaren

Joanna Durkalec.

Den gamla fritidsgården blev fuktskadad 2017 och verksamheten var då tvungen att flytta. Sedan dess har de hållit till i arenans foajé. Här finns varken soffor eller studiero och de måste samsas med de som utnyttjar arenan för idrottsaktiviteter.

Det nya aktivitetshuset ligger strax intill och står nästan klart. Om allt går enligt plan börjar de flytta in i december och slår upp portarna strax efter årsskiftet.

SVT Värmland på plats på Kronoparken

Hela Kronoparken

Ungefär 55 miljoner har kalaset kostat, men det blir inte bara en fritidsgård. Här ska också biblioteket och parkleken flytta in och i huset finns dessutom en musikstudio och samlingslokal. Tanken är att huset ska vara till för hela Kronoparken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Värmland på plats på Kronoparken

Mer i ämnet