Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se i klippet vilka fördelarna med bussen kan vara. Foto: SVT

Snart kan du åka vart du vill i Sunne med X-linjen

Uppdaterad
Publicerad

Den så kallade X-linjen, som kom till Sunnes kommun som ett testprojekt i somras, utvecklas nu för att täcka en större del av kommunen.

– Det är jättepositivt, säger Maria Nordmark, turism- och företagsutvecklare på Sunne kommun.

X-linjen, som redan finns i Säffle sedan 2021 hade en testperiod i Sunne redan i somras. Nu går den unika busslinjen in i en ny testperiod.

– Det är ett trafiksystem som vi tror kommer vara del av framtidens kollektivtrafik, säger Markus Bergman, trafikchef regionbuss.

En av de större skillnaderna för X-linjen jämfört med i somras är att den nu kommer att sträcka sig bortom Sunne tätort.

I och med satsningen lanserar Värmlandstrafik en ny app som ska användas för resor med X-linjen. Enligt länstrafiken är appen unik då den ska kunna beräkna det mest hållbara alternativet när resenären använder X-linjen tillsammans med vanliga bussar.

Se i klippet vilka fördelarna med bussen kan vara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.