Snön fick Karlstad Airdome att kollapsa

Uppdaterad
Publicerad

Den uppblåsbara fotbollshallen Karlstad Airdome i stadsdelen Våxnäs började sjunka ihop under dagen.

– Det är snön som tryckt ner airdomen, säger hallansvarige Mikael Linder.

Airdomen började sjunka ihop mitt på dagen på måndagen, vilket NWT var först med att berätta.

”Det är brandutryckning”, säger personal på plats.

Karlstad Airdome möjliggör fotbollsspel på konstgräs mitt i vintern, men nu har den uppblåsbara hallen alltså börjat ge vika för snön. 

– Det är inte bra. Vi håller på och snöröjer för att försöka trycka i luft igen. Det har blivit någon spricka i duken men vi vet inte omfattningen av skadorna än, förklarar Mikael Linder kort efter kollapsen.

Tonvis med blöt snö

Det går inte att skotta av duken men i vanliga fall glider snön av den kupolformade hallen. Nu blev det tonvis med blöt snö som tältet inte orkade stå emot.

– Vi värmer upp luften och kör högre tryck på fläktarna och så ser vi om det orkar resa sig, och så har vi lagat ett hål provisoriskt, säger Nicklas Byström på KW Fastigheter.

Han tror inte att det är fråga om någon bestående skada utan att fotbollshallen ska kunna vara igång om ett par dagar, en vecka.

Hur hallen kunde kollapsa berättar Nicklas Byström i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.