Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Sofie Pettersson och Ida Björkman berätta i klippet om känslan av att hjälpa till och risken över att familjer kan känna sig utpekade.

Sofie och Ida i Forshaga arrangerar juldisco: ”Alla är välkomna oavsett förutsättningar”

Uppdaterad
Publicerad

Förskolläraren Sofie Pettersson och sjuksköterskan Ida Björkman i Forshaga har mött många utsatta barn och familjer på sina jobb genom åren. Därför arrangerade de nu ett gratis juldisco med klappar och tomte för alla barn.

– Kan man hjälpa några, är det hur bra som helst, säger Sofie Pettersson.

Sofie Pettersson kontaktade barndomsvännen Ida Björkman med idéen att arrangera jul för barn som lever i utsatthet i Forshaga kommun, som VF tidigare har berättat.

– Jag har jobbat i förskola i många år och har träffat många barn med väldigt olika bakgrund. Jag känner att jag vill göra mer än jag redan gjort, säger Sofie Pettersson.

Givmilda forshagabor

Med hjälp av kommunens lokal, handlare i centrum och allmänhetens skänkta julklappar arrangerar de under lördagen ett juldisco i Lärcenters lokaler där tomten, fika, ansiktsmålning och julklappar väntar.

– Alla är välkomna, oavsett förutsättningar, säger Sofie Pettersson.

Hör Sofie Pettersson och Ida Björkman berätta i klippet om känslan av att hjälpa till och risken över att familjer kan känna sig utpekade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.