Oliver Solberg är redo för säsongsfinal i Italien. Foto: Oliver Solberg media office

Solberg inför VM-avslutningen: ”Det funkar perfekt”

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg är redo för säsongens sista VM-deltävling, i italienska Monza. Nu gör sin första tävling tillsammans med nya kartläsaren Elliot Edmonson.

Duon hade ett bra test inför rallyt och ser fram emot starten.

– Kartläsaren är fantastiskt bra, väldigt kul och det funkar perfekt direkt och vi har samma musiksmak och det hjälper, säger Solberg glatt och fortsätter.

–  Det funkar bra i bilen och vi jobbar väldigt bra ihop. Testet funkade bra, vi gjorde mycket ändringar på bilen ifrån Spanien, så det är en helt annan bil så det ser jag mycket mer fram emot.

Annorlunda rally

Rallyt inleds med sju sträckor under fredagen och totalt väntar 16 specialsträckor på varierande underlag.

– Det är väldigt annorlunda sträckor, vi kör ju mycket på bana som är väldigt annorlunda men det är lite som gymkhana så det passar mig bra. Jag tycker det är kul och sen är det fantastiska sträckor uppe i fjällen, de är väldigt svåra och krävande. Det kommer att bli hårt för däck och bromsar, men väldigt fina

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.