Oliver Solberg får inte köra VM-deltävlingen på Sardinien på grund av coronaregler. Foto: Hyundai Motorsport

Solberg tvingas avstå WRC-tävlingen på Sardinien

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg skulle ha kört sitt livs andra VM-deltävling i WRC-klassen på Sardinien nästa vecka.

Men nu står det klart att han inte får köra på grund av att hans pappa Petter har testat positivt för covid-19.

”Jag är förkrossad”, skriver Solberg på sociala medier.

Oliver Solberg skulle ha gjort sitt andra framträdande i WRC 1-klassen på Sardinien – men då Internationella bilsportförbundet (FIA) och nationella regelverk för corona kräver att alla som har haft närkontakt med en smittad ska i 14 dagars karantän så kommer inte värmlänningen ha möjlighet att komma till start.

Petter Solberg testade positivt på måndagen efter tävlingen i Portugal och därmed är tiden för knapp för att Olivers karantänstid ska vara över när rallyt på den italienska ön inleds.

– Du kan bara föreställa dig hur tråkigt det här är, men det viktigaste är pappas hälsa. Vi har verkligen sett exempel på hur farligt detta virus är. Pappa har lite feber men är för övrigt i gott skick, säger Oliver Solberg i ett pressmeddelande.

Har testat negativt

Stortalangen har själv testat negativt flera gånger sedan i måndags.

– Det kommer alltid att komma en ny chans att få köra rally-VM. Jag respekterar till fullo de lagar och regler som har skapats för att få stopp på denna pandemi, säger Solberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.