Speeddating i kyrkan

Uppdaterad
Publicerad

Dating med drinkar, mat och livemusik för normalt inte tankarna till kyrkan, men i Västerstrandskyrkan i Karlstad vill man dagen till ära göra en insats för alla ofrivillga singlar så där datas det just nu för fullt.

Kyrkan fick in över 100 anmälningar till singel-minglet i Västerstrands kyrka. Nu för tiden söker många sin framtida make på internet, men kanske kan man hitta den rätte närmare än man tror.

– Speeddejtning! Man får då möjlighet att under en kort stund prata enskilt med andra singlar, säger diakon Kaarina Danskain.

– Jag är inte ute så mycket och då tyckte jag att det här skulle passa jättebra. Fin musik skulle det vara och något att äta. Jag ser verkligen fram emot det, säger Gittan Magaji.

Kaarina Danskain, diakon i Västerstrandskyrkan och initiativtagare, sprudlar av förväntan. Hon ser ett stort behov av mötesplatser för ensamna människor.

Du är ju själv singel, vad hoppas du få ut av kvällen?

– Allt möjligt! utbrister Kaarina glatt! Jag hoppas att allt går bra,  så att människorna är nöjda när de går. Att det finns skratt och glädje i deras ögon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.