Foto: SVT

Spelade högljutt i Arvika – misstänks för brott

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern misstänks för förargelseväckande beteende efter att ha kört runt i bil och spelat hög musik i Arvika under natt mot söndag. Oväsendet dokumenterades av polisen som följde efter det högljudda ekipaget.

Det var vid tretiden natt mot söndag som en polispatrull observerade ett fordon som körde runt och spelade högöjudd och störande musik. Polisen följde efter ekipaget ända från Arvika till Jössefors och både filmade och tog upp ljud under färden.

– Det är förstås tidsödande för en en sådan här sak. Men vi prövar olika metoder för att säkra bevis för att komma åt det här problemet, förklarar Peter Forsman vid polisen i Värmland.

Karossen vibrerade

Enligt polispatrullen som filmade den högljudda bilfärden var musiken i bilen så hög att bastonerna fick karossen att vibrera och hördes runt om i samhället. Föraren misstänks nu för förargelseväckande beteende.

– Det här är ju inte prövat än så vi vet inte var det slutar. Men det är jätteviktigt att vi får bukt med det här. Folk störs av det högljudda spelandet, säger Peter Forsman om att anmälan om brottsmisstanke nu är upprättad mot den unge bilföraren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.