Foto: SVT

Spelprojekt hjälper unga skapa digitala spel

Publicerad
Det finns plats för många nya företag i spelbranchen, det hävdar projektledaren för Make a game.
– Branschen är väldigt stor i nuläget och Sverige är en ledande aktör inom spelindustrin. Vi vill se att det finns representation här i Karlstad också för möjligheterna är oändliga, säger Albin Ahlstedt Grafman.

Spelprojektet är inne på andra året och erbjuder gymnasieungdomar i Värmland stöd om de startar UF företag inom spelutveckling.

– Vi måste etablera möjligheten så att folk förstår vad som finns egentligen. Vi har ett av Sveriges största spelbolag här i Karlstad men vi har ingen diskussion kring varför eller hur den här verksamheten fungerar. Vi måste se till att ungdomar får en möjlighet att komma i kontakt med den, säger Albin Ahlstedt Grafman.

Stort intresse

Och intresset var stort bland de unga på dagens uppstartsträff på Innovation Park i Karlstad.

Hur viktigt är det att få chansen att få hålla på med det här inom UF företagandet?

– Jag tycker det är jätteviktigt för det är som ett experiment, ett test. Det är heller inte så jätte seriöst ifall det går dåligt. Då riskerar man inte att förlora en massa pengar, säger Hermine Linzie som drömmer om att göra concept art där man ritar karaktärer och bakgrunder till spel.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer