Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sportlovslanet närmar sig sitt slut. På Ungdomens hus i Säffle har 20 ungdomar spelat tillsammans. Starta klippet för att hänga med på landets andra dag. Foto: SVT / Elin Johansson

Sportlovs-lan i Ungdomens hus i Säffle

Uppdaterad
Publicerad

Under sportlovsveckan har Ungdomens hus i Säffle arrangerat ett lan (local area network) i lokalen. Ett 20-tal spelintresserade ungdomar har tillbringat flera timmar framför datorerna och även umgåtts.

– Det roligaste med att vara här är att träffa alla igen. De som kommer hit brukar ha en trevlig personlighet, säger Linus Schölin, funktionär.

Några har med sina egna datorer, medan några spelar på datorerna som verksamheten lånar ut. Flera av deltagarna spelar för sig, medan de flesta spelar tillsammans.

– Jag spelar med de som sitter här bakom mig. Det är de jag oftast spelar med, säger Leo Byh.

Under loven brukar Ungdomens hus arrangera lan. Lanet under detta sportlovet började på onsdagskvällen och pågår fram till fredag vid lunchtid.

– Vi har brukar ha tävlingar där man kan vinna fina priser, säger Linus Schölin.

Hur har stämningen varit?

– Stämningen som vi har haft för tillfället har varit lugn. Alla verkar vara fokuserade på det som de vill göra. Som jag märkt vill de flesta bjuda in flera andra för att spela det som de gör. Så vi spelar tillsammans och sedan byter vi till ett annat spel, säger Linus Schölin.

Starta klippet och häng med på lanet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.