Linda Forss i Sunne springer minst en engelsk mile per dag. Målet är att klara hundra dagar i sträck. Foto: Rebecka Hugosson/SVT

Springer lite varje dag – oavsett väder

Publicerad

Linda Forss nyårslöfte är att springa minst en engelsk mile per dag, hundra dagar i sträck. Så nu ger hon sig ut på gatorna oavsett väder och vind.

En runstreak betyder att en person springer lite varje dag. Hur länge den ska pågå bestämmer löparen själv. Syftet är att få motion och förbättra konditionen genom att röra sig lite och ofta. Många som gör en runstreak upplever att det är lättare att komma ut och träna regelbundet eftersom löpsträckan är kort och inte tar så lång tid.

Linda Forss i Sunne hakade på trenden vid årsskiftet och avlade ett nyårslöfte att springa minst en engelsk mile, alltså 1,6 kilometer, varje dag i hundra dagar.

Hör henne berätta om utmaningen och förändringen hon upplever i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.