Frias efter plåtdunkande

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig man frias efter att ha stått åtalad för att ha spelat hög musik och dunkat plåt en natt i somras i centrum av Kil.

Mannen stod åtalad för ofredande alternativt förargelseväckande beteende efter att upprörda grannar, som inte kunnat sova på grund av oljudet hade anmält honom.

Händelsen inträffade en fredagsnatt i augusti i år. På Storgatan i Kil gällde ett förbud mot biltrafik nattetid men just den aktuella natten förekom viss biltrafik på gatan trots förbudet. Från bilarna spelades hög musik, bilarna tutade och de som åkte i bilarna dunkade i bilplåten. Flaskor ska också ha kastats från bilarna. Grannarna stördes av oljudet och ringde polis som kom till platsen och efter upprepade varningar tog polisen en bilstereo i beslag. Den åtalade 22-åringen var en av flera personer som befann sig i bilen.

Värmlands tingsrätt meddelar i sin dom idag att åtalet ogillas. Detta eftersom det inte är styrkt att det var just 22-åringen som stått för oljudet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer