Top Cats idéträdgård, med ståbas som kommer att bäddas in av humle under sommaren, vinylskivor och mickstativ. Foto: Magnus Holmvik

Ståbas, vinyl och packmoppe i Rottneros trädgårdar

Uppdaterad
Publicerad

Ståbas, cadillacsäte och kattmynta. Det är några av beståndsdelarna i en av de 14 idéträdgårdar som presenterades i Rottneros park i dag. Bakom trädgårdens design står nämligen bandet Top Cats.

Top Cats är några av de 14 som fått designa en egen idéträdgård i Rottneros park, och i bandets trädgård finns bland annat en ståbas som kommer att bäddas in av humle under sommaren, ett framsäte från en cadillac -58 med humle och svartöga runtomkring.

Selma Lagerlöf, får och packmoped

I dag var det vernissage och alla 14 idéträdgårdar presenterades. Idéträdgårdarna har anlagts för att inspirera parkens besökare. Bland årets designers finns bland andra trubaduren Göran Samuelsson, landshövding Kenneth Johansson och fåreningen fårfesten i Kil. En annan idéträdgård är skapad av Anna-Lena Sonesson, trädgårdsmästare på Mårbacka minnesgården, och växterna liknar de som Selma Lagerlöf hade i Mårbacka.

– Vi vill att Rottneros Park ska få en stark profil där konst, trädgård och olika evenemang kombineras, säger Magnus Holmvik, VD och trädgårdsmästare i Rottneros Park Trädgård AB i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.