Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det var svårt att hitta en bil som skulle gå att få in på scenen. Då tänkte vi att vi bygger en förkortad version av en bil. I klippet berättar ungdomarna om hur de fick ihop bilen till numret Grease lightning. Foto: SVT/Camilla Gustafsson

Stage & Perform och Estetiska skolan i Arvika sätter upp musikalen Grease

Uppdaterad
Publicerad

Det är tredje gången Estetiska skolans högstadium och gymnasieprogrammet Stage & Perform sätter upp musikalen Grease. Arvikaungdomarna kan bara inte få nog av den klassiska kärlekshistorien om Danny och Sandy.

– Vi ville verkligen få spela Grease och för att övertyga lärarna så gjorde vi en namninsamling bland eleverna, berättar Malvina Jonehög som spelar en av huvudrollerna.

Bakom scenen är det trångt framför speglarna. Lösögonfransar, hårspray och välkammade luggar, allt för att det amerikansk 50-talet ska kännas rätt.

Under helgen engagerar musikalen 120 högstadie- och gymnasieelever på och bakom scenen. Men repetitionerna har varit många och krävande berättar Elsa Skärskog när hon kliver av scenen efter genrepet. Hon spelar rollen som Rizzo.

– Nu är jag helt utmattad. Jag är jättetrött, varm och hungrig och helt uppe i varv, säger hon.

Och Alex Karlsson som spelar huvudrollen som Danny Zuko håller med.

– Det blir väldigt varmt när man dansar i skinnjackor, säger han och skrattar.

Arbete med dans och rekvisita

Alex Karlsson spelar rollen som spelades av John Travolta när filmen gjorde succé 1978. Men Alex erkänner att dansstegen som Travolta en gång gjorde sig känd för inte riktigt är hans grej.

– Jag har väldigt svårt med dans, så jag har fått lägga mycket tid på det, säger han.

Men tillsammans med Malvina har de inte bara putsat på sång- och dansnumren utan under helgerna har de svetsat på bilen som står på scenen under numret Grease lightning.

I klippet berättar de mer om arbetet med att få bilen att passa på scenen och vem av ungdomarna har faktiskt sett filmen från 1978?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.