Foto: Privat

Starkeman-Johnny tar ett break

Publicerad

Värmlands strongmanstjärna, Johnny ”Handsome” Hansson, lägger ner allt tävlande för säsongen och kommer inte delta i tävlingen Sveriges starkaste man i år.

Årets VM blev droppen som gör att han tar ett break och istället satsar på träning och återhämtning.

– Känns klokt att avbryta innan man går in i väggen helt, säger han till SVT.

Mätt på tävlandet

Efter VM på Filippinerna kände Johnny Hansson att det blev för mycket. 29-åringen som också jobbar heltid på ett dagcenter i Årjäng kände sig mätt på tävlandet och är både fysiskt och psykiskt trött. Det är framför allt stressen kring tävlingar som tagit hårt beskriver han.

– Jag är en tävlingsmänniska och vill alltid prestera mer än vad jag egentligen kan och jag går konstant och tänker på träning, kropp och förbättring.

Ska komma tillbaka

Under kommande säsong lägger Johnny Hansson ner allt tävlande och satsar istället på ett långsiktigt träningsupplägg för några planer på att sluta med sporten har han definitivt inte. Tvärtom är målet att redan nästa år bli Sveriges starkaste man.

– Jag ligger ett par steg bakom Johannes (Johannes Årsjö reds anmärkning) och ska jag komma ikapp behöver jag få en lång träningsperiod utan avbrott för tävlingar.

Tar hjälp

Får att nå sitt mål planerar han att ta mer hjälp utifrån med kost och träningsupplägg för att kunna fokusera ännu mer själva lyftandet.

Vad säger Johannes Årsjö och dina andra konkurrenter?

– De förstår mig. Jag har ju ett heltidsjobb och försöker ha ett privatliv. Nu får jag mer tid att hitta på saker med dem jag tycker om också.

Hamnat i ett hamsterhjul

Johnny Hansson upplever det som att han hamnat i ett hamsterhjul och tävlingsuppehållet är ett strategiskt beslut och en förutsättning för att han ska nå sitt stora mål. Fokus nu blir att bygga upp kroppen från början och göra sig redo att utmana den niofaldige vinnaren av Sveriges starkaste man, Johannes Årsjö.  

-  Vi kommer ses nästa år och då kommer jag att vara i mitt livs bästa form kan jag utlova, säger Årjängsbon ödmjukt till sina följare på Instagram.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer