Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stationen och järnvägsviadukten i Väse försenas i minst ett år. Nu har Trafikverket bytt entreprenör. Foto: Håkan Wikström/SVT

Stationen och viadukten i Väse försenat ett år – minst

Publicerad

2021 drog Trafikverket igång projektet att bygga ny station och en järnvägsviadukt i Väse. Ett projekt som skulle ha stått klart i april. Men projektet är rejält försenat. Nu har Trafikverket bytt entreprenör.

– Vi har avslutat det kontraktsförhållande som fanns. Och har tagit in en ny entreprenör, säger Martin Bergvall, projektledare på Trafikverket.

Entreprenören Evolent AB vann upphandlingen om att bygga den nya stationen och järnvägsviadukten i Väse. Arbetena med skild plankorsning för biltrafik och tåg påbörjades i oktober 2021 och skulle vara klara i april 2023.

Men projektet är långt ifrån klart, och nu har Trafikverket sagt upp kontraktsförhållandet och upphandlat en ny entreprenör, Infranord, som ska färdigställa bygget.

– Det som har gjort att tiden har runnit iväg nu på slutet är låg produktivitet och låg framdrift under senare delen av våren, sommaren och tidig höst, säger Trafikverkets projektledare Martin Bergvall.

Juridiska processer igång

Och helt klara med Evolent AB är inte Trafikverket.

– Vi har avslutat det kontraktsförhållandet, så det pågår en del efterarbeten runt det, överenskommelser och juridiska processer.

SVT Nyheter Värmland har varit i kontakt med Evolent AB för att få deras syn på förseningarna, men de har inte återkommit.

I inslaget berättar Martin Bergvall om när det försenade arbetet planeras vara klart och vad man gör från Trafikverkets sida under tiden för att underlätta för bil-, gång- och cykeltrafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.