Joakim Nygård återvänder till Färjestad. Han lånas in från NHL under hösten. Foto: Tommy Pedersen/TT

Stjärnan återvänder till Färjestad

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad förstärker truppen ytterligare. Nu står det klart att forwardsstjärnan Joakim Nygård, 27, lånas in från NHL-klubben Edmonton Oilers under hösten.

Eftersom nästa NHL-säsong väntas inledas först i slutet av november eller början av december har det funnits möjlighet för klubbarna i Nordamerika att låna ut spelare till bland annat SHL under hösten.

Det gör nu alltså Edmonton Oilers med Joakim Nygård. Den snabbe forwarden skrev i januari 2019 på ett treårsavtal med FBK vilket gjorde att Karlstadslaget var hans enda alternativ vid spel i Sverige.

”Spelar i princip gratis”

”Han lämnade oss med tid kvar på sitt kontrakt, vilket gör att vi under gällande regler kan ha honom hos oss fram till det är dags att åka över till Kanada igen. Vi tyckte det var dumt att avstå den möjligheten när han verkligen ville vara hos oss under hösten”, skriver Färjestads general manager Peter Jakobsson i ett mejl till klubbens medlemmar.

Nygård kommer att få en lägre lön jämfört med den han hade i avtalet som undertecknades 2019.

– Färjestad ger mig chansen att spela matcher och jag rättar mig efter det. Det var inga tuffa förhandlingar, speciellt inte nu när det är så tuffa tider. Jag spelar i princip gratis, säger Nygård till VF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.