Vann Webbstjärnan 2013

Publicerad

Sportfiskeettorna i Forshaga har utsetts till årets webbstjärna av statliga internetstiftelsen punkt se. Detta med sin blogg, som förstås handlar om just sportfiske.

På bloggen lägger eleverna ut egenfilmade guider, debattinlägg och berättelser från sina fiskeäventyr. I år var rekordmånga lag med i tävlingen och bland över 2500 klasser är det nu alltså bara ett fåtal som återstår i den stora finalen.

– Vi bokför vår egen studiegång samtidigt som vi fiskar, det är skitkul, säger Tim Karlsson, en av eleverna. Vi är unika genom att vi skriver om fiske och lägger ut mycket olika saker.

Det märks att eleverna blivit engagerade och lägger mycket tid på bloggen, men från början var intresset betydligt svalare.

– Det var väldigt mycket negativa saker från alla i klassen. Det var många som tyckte det var onödigt och ville inte visa vad de gjorde. Men sedan med hjälp av olika drivna personer som pushade på så blev de också sugna till slut, säger Matilda Leijon.

– Man lär sig så mycket av varandra. Jag har lärt mig mer av mina klasskamrater än jag lärt mig av lärarna, säger Ludvig Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer