Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se i klippet hur det gick till när skådisen Jonas Bodinger Larsson insåg att han skulle bli präst och hur omgivningen reagerade. Foto: SVT arkiv/Maria Haglund

Stockholmsskådisen Jonas Bodinger Larsson blev präst i Torsby

Publicerad

Efter år som skådespelare på teater, i film och på tv fick Jonas Bodinger Larsson något av en uppenbarelse: Han skulle bli präst.

– Det var en sån lättnad, det kändes så rätt, säger Jonas Bodinger Larsson.

Efter 8,5 års studier prästvigdes Jonas Bodinger Larsson 2019 i Karlstads domkyrka och har senaste åren jobbat som präst i Fryksändes pastorat i Torsby.

Men värmlänningen hann som skådespelare med en hel del innan han som 37-åring började läsa till präst.

Efter Calle Flygare Teaterskola i Stockholm gjorde han kortfilm och tv, stod på scen, prisades för flera filmroller och jobbade som konstnärlig ledare och regissör.

”Jag har aldrig ångrat mig”

Hösten 2015 blev han antagen som prästkandidat för Karlstads stift och de senaste åren har han haft Torsby som arbetsort.

– Jag har aldrig ångrat mig. Man kan känna att man saknar det gamla livet men jag längtar inte tillbaka, säger Jonas Bodinger Larsson.

Se i klippet hur det gick till när Jonas Bodinger Larsson kände att han skulle bli präst och hur omgivningen reagerade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.