Ulrik Fauhlér är en av delägarna i Sunneföretaget som togs över av de anställda och nu nyinvesterar stort. Foto: SVT

Stor grafisk satsning i Sunne

Uppdaterad
Publicerad

Med 130 gäster från tio länder på plats invigde i dag förpackningsproducenten Optipack i Sunne en ny del av sin fabrik. De lokala ägarna investerar nu 25 miljoner i en ny maskinpark.

– Det är bättre att satsa och ångra det man gjort, än att ångra det man inte gjort, säger delägaren Ulrik Fauhlér.

Företaget, som tidigare hette Mondi Sunne, hotades tidigare i år av nedläggning, men togs då över av fyra anställda i företaget.

Nu har det numera lokalt ägda företaget gjort en stor investering i en ny tryckpress. Med den hoppas man få en modernare och mer kostnadseffektiv produktion.

Företaget som i dag har 25 anställda tillverkar förpackningslösningar av både papper och laminat.

– Vi köpte fabriken för ungefär 30 miljoner kronor och investerar nu 25 miljoner i en ny maskinpark, berättar Ulrik Fauhlér, en av de nya delägarna.

Fördubblar kapaciteten

Investeringen i bland annat en modern tryckpress för flexotryck och en ny rullmaskin innebär mer än en fördubbling av kapaciteten, och framöver kan det även bli nyanställningar.

– Det är bättre att satsa och ångra det man gjort, än att ångra det man inte gjort, säger Ulrik Fauhlér.

– Det betyder fantastiskt mycket för kommunen och att företaget är lokalt ägd är också mycket värdefullt, säger Kristina Lundberg, näringslivsutvecklare i Sunne kommun.

Sunne har genom åren blivit ett grafiskt center med både utbildning och flera företag inom området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.