Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Veronica Eriksson sjuksköterska, Tina Olofsson undersköterska, Jennie Leonsson undersköterska på akutmottagningen Arvika är mycket kritiska till regionens sparplaner för sjukhuset. Foto: SVT

Stor oro vid akuten i Arvika

Uppdaterad
Publicerad

Personalen vid akutmottagningen i Arvika rasar över regionens sparförslag där Arvika sjukhus påverkas stort. Bland annat läggs nuvarande akutjourlinje ner med förslaget.

– Det är katastrof, säger undersköterskan Tina Olofsson.

Om förslaget som regionens majoritet med S, C och V lagt fram drivs igenom överväger flera i personalen på akutmottagningen i Arvika att sluta. Man pratar om att nedmonteringen av sjukhuset har börjat.

– Jag blir nästan rädd att bli sjuk eller att ens anhöriga ska bli sjuka, säger undersköterskan Jennie Leonsson.

Personalen SVT träffar på akuten i Arvika räknar med att sjukhuset skulle tappa 6500 – 7000 patienter årligen, då man inte längre skulle kunna ge rätt vård. Istället ska patienter köras till Torsby och Karlstad.

Hör akutpersonalens reaktioner om sparförslaget i klippet ovan.

Facket varnar för konsekvenser på CSK

Vårdförbundet är också mycket kritisk till de planerade förändringarna inom regionen och varnar för ännu högre arbetsbelastning på akuten på CSK.

– Jag förstår inte hur de ska klara det, säger Camilla Gustafsson, avdelningsordförande på Vårdförbundet.

Se henne i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Camilla Gustafsson, Vårdförbundets avdelningsordförande i Värmland Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.