Stor polisinsats i Arvika efter grovt våldsbrott

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gjort stora insatser på flera olika platser i Arvika under söndagsförmiddagen. Beväpnade specialstyrkor har genomfört husrannsakningar och frihetsberövat ett antal personer.

– Det rör sig om ett grovt brott som ska ha begåtts i Arvika i natt, men jag vill inte gå in på vad det rör sig om, säger Tommy Lindh, presstalesperson på Polisen Bergslagen.

Enligt Aftonbladet ska det dock röra sig om ett brott som skett inomhus, i ett slutet sällskap och det ska finnas personskador.

Åklagare anhöll ett antal personer i sin frånvaro under natten och dessa sitter nu frihetsberövade efter söndagens polisinsats.

– När jag kom dit bar de ut bevispåsar och ett vittne berättade för mig att det hade varit 6-7 beväpnade poliser i skottsäker väst som gick in i lägenhetshuset, berättar Bengt Andersson, fotograf som befann sig på platsen.

Polisen är just nu förtegen om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.