Foto: Fredrik Persson / TT

Stor risk för skogsbränder i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Det är mycket stor risk för skogsbränder i delar av Värmland. I Munkfors ligger brandrisken redan idag på den högsta nivån.

– Man ska vara försiktig vid grillning till exempel. Att använda engångsgrillar ute i naturen är inte lämpligt, säger Magnus Lundqvist, räddningschef i beredskap i Karlstadregionen.

Risken för skogsbränder bedöms på en femgradig skala. Karlstad kommun ligger just nu på en fyra men på torsdag höjs risken till en femma. I Munkfors höjs samtidigt skogsbrandsrisken till 5E vilket betyder extremt stor risk. Samtidigt uppmanas allmänheten att kontrollera om eldningsförbud råder.

– Det är länsstyrelsen som i samråd med kommunerna beslutar om eldningsförbud i Värmland. Det kan nog vara läge att diskutera om det inte är dags för det nu, säger Magnus Lundqvist.

På MSB:s webbplats dinsakerhet.se kan man få aktuell information om risken för gräs- och skogsbränder.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skogsbränder i Värmland

Mer i ämnet