Klara Johansson, spelutvecklare, försöker sälja in ett spel om en ko som slåss mot miljöförstöring: ”Väldigt bra forum för oss” Foto: SVT

Satsning på värmländska spelutvecklare

Uppdaterad
Publicerad

Mindre spelutvecklare som inte har några spel ute på marknaden har haft det tufft under coronapandemin då det blivit svårt att träffa och hitta investerare. Nyligen annordnades därför en pitchtävling för värmländska spelutvecklare.

The Great Journey vid Karlstad Innovation park arbetar med att främja den värmländska data och TV-spelsindustrin. På pitchtävlingen fick spelutvecklarna presentera sin ide för panel med professionella från branschen samt söka ekonomiskt bidrag på upp till 100.0000 kronor.

– Spelet är ett klickbaserat äventyrsspel om en ko som ska ta ner ett stort företag som heter Insanto som producerar kemiska produkter som förstör världen, säger Klara Jonsson, spelutvecklare på spelstudion Insanto.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.