Storfors i SM-slutspel

Publicerad

Storfors bordtennisklubb är i SM-slutspel för första gången. Laget förlorade första kvartsfinalen igår mot Ängby och är piskade att vinna på fredagen i Storfors för att få till en tredje avgörande match.

Spelarna som ska spela för Storfors är Filarethi Exarchou, arkitektstuderande från Grekland som också spelar i det grekiska landslaget, Maria Christoforaki, utbildad dietist som även hon spelar i grekiska landslaget och dessutom i den franska b-ligan, Hannah Hicks, blivande kock som är med i engelska landslaget och i ett brittiskt herrlag i division ett.

Spelar utan lön

Två storforstjejer ingår också i laget men det är de utländska spelarna som utgör stommen i Storfors elitserielag som nu  spelar SM-kvartsfinal. Men det är inga stora kontrakt som lockat dem till Storfors. Spelarna får ingen lön alls.

– Det var första gången jag var utomlands. Jag visste att er elitserie höll hög klass, därför valde jag att komma hit, säger Maria Christoforaki.

När tjejerna är i Storfors är de inhysta hos den ena tränaren. Storfors är en klubb som lever under ganska små omständigheter med en omsättning i år på runt 160 000 kronor. Det mesta går till resor och hotell.

Ödesmatch på fredag

Det är Storfors fjärde säsong i elitserien och första gången i slutspel. Och på fredag kväll i Storfors gäller det att försöka slå Ängby för första gången. Om laget lyckas blir det en helt avgörande match om en semifinalplats på lördag i Storfors.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.